Sejuta Cinta

31 October 2008

Al-Fatihah...

(Gambar Hiasan)


Hello... salam... pagi2 lagi aku bgn tekejut harini... mak abg dah kembali ke Rahmatullah... arwah menghembuskan nafas terakhir jam 4 pagi tadi... abg dpt berita ni pon dalam jam 6 pagi... mungkin keluarga di sana terlalu sedih dan tidak sanggup untuk menyampaikan... bg aku mmg susah mengalami situasi ni, sbb aku pon pernah juga mengalaminya bezanya time tu aku baru 9 tahun... pemergian arwah adik Atherah masih segar dlm ingatan... mungkin abg sgt terasa kehilangan sbb abg dah takder sapa2 melainkan adik beradik saja... ayah dgn mak dia dah pegi buat selamanya... x mungkin akan kembali... yang kami kesal... aku tak pernah jumpa mak abg... smpi dia meninggal pon aku tak dpt nak ziarah.... arwah tahu ttg aku... tp aku belum bersedia nak jumpa... bg aku kalau nak jumpa biarlah aku btl2 dah ada ikatan dgn abg, itu prinsip aku... aku kesal pasal tu... kalau tak dr dulu lagi aku dah boleh kenal2 dgn mak abg... betambah2 sedih lagi bila abg tak dpt flight awal... jam 2 ptg br dpt fly ke sabah... tak tau lah kalau sempat jumpa jenazah sebelum kebumi... harap2 abg sempat menatap wajah arwah sebelum dikebumi... lagi aku tambah kesal, pasal abg salahkan diri sendiri sbb tak dpt jaga arwah sepenuhnya... abg rasa bila dia jaga mungkin arwah boleh hidup lebih lama.... aku x dpt tahan sedih pasal tu... tp aku nasihatkan abg supaya dia x salahkan diri dia... sbb ajal maut itu ketentuan yg esa... apalah yg kita mampu buat... hnya masa boleh redakan perasaan abg... aku harap abg redha... bnykkan doa... mungkin ada hikmah di sebalik pemergian arwah... time raya haritu abg jaga arwah sepenuh masa, abg ada ckp dgn aku ttg kondisi arwah yg tenat dan abg kata mungkin inilah raya terakhir abg dengan arwah... apa lagi aku nak kata... sudah suratan luh mahfuz... sdh tertulis di situ... Al-Fatihah buat arwah... semoga rohnya dicucuri rahmatmu ya Allah... Ameen...

7 comments:

sixnebess said...

salam..AL FATIHAH..
salam takziah sama famili arwah..
moga rohNYA di bersama org2 yg BERIMAN..

ssshhh!!! said...

AL-FATIHAH..semoga kita semua redha ketentuanNYA.

eleza737 said...

Innalillahiwainnailahirajiun..

Al-Fatihah buat arwah..
hope that miji n family n ko skali tabah..
at least skrg semua sakit yg arwah tanggung dah xde..

Fifiey82 said...

miji dah ok skit... tima kaseh semua... aku masih x ok... tp miji dah ok skit...

okfind88 said...

al fatihah..
ff..jan cam ni..ALLAH lebey sygkn arwah..biarla dia pergi dgn aman....setiap yg dtg..akan pergi..setiap yg bermula..pasti akan berakhir...semoga rohnya diberkati oleh ALLAH SWT..amin...sama2lh kita sedekah alfatihah....
btw..kita yg idup..trusknlah tugas kita sbg hamba ALLAH..dan menjlnkn segala tuntutanNya....byk2 bersabar...

Fifiey82 said...

ntahlah okf... sebab aku kesal sgt aku x pernah jumpa... aku cuba untuk buat2 lupa tp bila aku diam aku teringat... maybe sbb aku sll sorang2... aku cuba nak gembirakan hati tp tulah still juga x tenang... baca yassin 2 3 kali... x hilang juga...

aku cuba lah untuk semangat balik... sbb nak kasi miji semangat juga... ssh kalau aku down mcm ni...nak jumpa miji pon aku x sanggup...

okfind88 said...

jgn sesekali kau merasa sesal wei ff...nnti diri kau merana..ko jgn mcm ni..maybe bkn jodoh kau utk bertemu dgn arwah..camni..jika ko baca yassin pown still xtenang..cuba ko solat hajat....or pas berwuduk tu..ko pejam mata buat seketika....kosongkan sume yg ade dlm fikiran ko..jgn berfikir walau apa skali pun..ko juz tutp mata..tenangkn fikiran ko...try k..lau xdpt...nnti aku bg idea len...tp..cuba la dulu...

ko jgn camni..see..ko nk jmpe miji pown xsanggup..ko jgn la wat dia risau psl ko lak..jgn sedey2 lagi k....xmo la sedey2 lg...aku bkn nk ko suh epy trus..but..redhai lah ia..sume ni sudah tertulis....kita sbg hamba...tidak boleh menghalangnye...bahkan..kita tidak ade kuasa...ok?arap ko dpt tabah menerimanye...maybe miji dpn ko je wat2 tabah...dat y ko kne tabah...lau ko lemah camni..dia apatah lagi..lelaki seorg yg ego...so..lelaki xkan menunjukkn kesedehan dia kt org len..tambh2 ko nk final kan..so..jgn bersedey lg k...
mase arwah ayah aku meninggal dulu..pakcik aku ckp..jgn menangis...kerna..arwah dpt melihat
kita...jgn biarkn arwah melihat kesedihan kita....kita yg ade ni kne tabah..fikir2kn la ff...

Blog Archive

 

©2009 Welcome To My Life | by TNB