About Me

My photo
Happy go lucky person, very shy-shy gurl, very tong-tong gurl, have a million dreamz...and I hope my dreamz will be come true...

Sejuta Cinta

13 September 2008

Tag From......

Haloooo....salamz....memandangkan aku bnyk sgt masa....jadi peminat2 aku mmg ramai nak bagi aku tag...sungguh aku terharu....tq lah yer sbb setia meminati aku...toche...toche....so jom kita enjoy dengan soklan2 tag ini...

soklan dia takder ssh sangat juz tnya apa dlm beg aku dan faedah2 membawa brg2 itew...muakakakkakaka....wei aku x pakai bag...tau tak aku adalah manusia paling rimas dgn bag....dompet pon malas nak bawa hokey...aku letak cam tu jerk duit kat dlm poket....ic, kad metrik, kat atm maybank, tepon, buku nota kecik...itu jer kot...erm surat beranak jer lah aku tak bawa...kalau aku gi kelas pun xder bag...yolah kan aku sehari ada 2 jer kelas...kdg2 1 jer kelas...so yg memerlukan aku bawa buku...aku pegang mcm tu jerk...mmg tak akan guna beg dulu mmg aku suka jugak beg2 ni...tapi lepas aku di ragut kat sek14 PJ....aku serik....kdg2 aku seram tgk org pakai beg...yalah aku pernah mengalami kan...nasib baik ragut beg jer kan...kalau ragut lain....habissss miji x nak dah kat aku....

Ok berckp pasal faedah knapa aku bawa brg2 tu semua mari kita rungkaikan...ic, wajib bawa kang x pasal2 aku kena ckp warga switzelen pulak kan...maklumlah wajah aku ni kan pan asian...


Kad metrik...harus aku bawa...sbb kdg2 kene cek jugak nak masuk lebry...pastu manalah tau kan guard dekat UM tu ingat aku student University Of Oxford...haruslah aku bawa...

Kad Atm maybank...yg ni wajib...pasal aku ni x suka ambik duit bnyk2...so aku bawa atm card...takut2 duit aku tetiba habis kan...maklumlah aku ni kalau nmpk mknn sodap2 semua aku nak sapu...(kalau nmpk buku...100 kali aku pikir nak beli)


Tepon...yg ini pun suatu keperluan bukan kehendak...wajiblah setiap minit miji nak kol aku...rindu katanya...takpon ryo kol aku kan... pasal dah jatuh centa kat CikMedina...matilahhhhhhh......



Buku nota kecik...kalau gi kelas mmg aku bawa...kalau gi jln2 kdg2 lah aku bawa...tgk permintaan mood aku...tp sllnya aku bawalah...


So itu jerlah kandungan bag aku...takder apa yg menarik...sbb aku sgt2 simple...kawin ngan aku senang sbb x tgk sgt beg2 ni...senang nak urus bak kata miji...muehehehehhe

So puteri2 dan putera2 yg aku nak tag adalah....andysahlam, reen alissara, myra, pedo, so peminat aku yg tag aku ni kata...sapa x buat kene sumpah...takut nak sebut sumpahan tu...so lebih baik buat....


[ ... ]

Sila Datang Lagikk...

Haloooo....salamz... harini nak kongsi lawak jenaka pulak....tak kisah ler korang dah pernah dengar ker, baca ker, aku nak letak jugak kat sini....dah takder idea nak hapdet aper kan....muehohohoho....

Sam: Aku dah x tau nak buat mcm mana....masuk semalam, dah tiga kali kedai
kita masuk pencuri.


Ahmad: Semuanya salah kauuu...


Sam: Aik... apasal aku pulak...??

Ahmad: A'a lah...kan aku dah ckp kat ko...jgn pasang papan tanda "sila dtg lagi"
tu...tengok...pencuri pon dtg berulang kali merompak...



Sam: ???
[ ... ]

12 September 2008

Enjoy this song...

Halooo...takder idea lak aku nak hapdet pepagi buta ni...tiba2 ini jer idea aku...memandangkan nak dekat raya...aku pon godek2 kat almari utube...pahtu aku jumpa lak lagu ni....best jugak aku layan dr pagi kemarin lagi....so lets enjoy...sambil2 korang dengar...sila lah baca tips berguna kat bawah vid ni... aku ambik kat majalah RAPI...


video


Melompatlah bersungguh-sungguh

Anda suka melompat? Hah...lompat bukan sebarang lompat, jika anda mengikuti prinsip body combat, ia mampu membakar kalori tubuh dalam jumlah yang cukup besar iaitu sekitar 700 hingga 800 kalori setiap latihan selama 50 minit hingga satu jam. Dua atau tiga kali seminggu sudah mencukupi. Badan anda akan menjadi semakin langsing, seterusnya sihat sentiasa. Hah...apa lagi riana, okf buat ler...muakakakakka...ckp org jerk aku ni kan....padahal sendirik tong x hengat...sun kalau nak langsing lagik buat ler ni...lompat2...lompat kat katil pon hokey...


Hah ikut mcm ni...pasti kurus dlm seminggu jer


Kalau mcm ni...dlm sehari tu dah kurang 20 kg


Lompat gedik2 cam ni pon boleh...tp skit jer kurang kg tu...





[ ... ]

11 September 2008

Tag Davor Lagikkkkk....

Halo....salamz....haiyoooo...aku kena tag lagikkkk...sabo jer lah...Davor ni memang peminat setia aku taw...terharu aku...wakakakkaka...niler peminat sejati aku...kali ni tag dia panjang sgt...tapi takper aku jawab jer...dah davor ni minat sgt kat aku kan...so kita layanzzz zaaaazzzz.....

1.How old are you?
Laaaa mcm takder soklan lain kan...tapi takper dia orang tengah minat giler kat kita ni...harus di jawab...kalau ikot thn aku tak lah tua sgt baru 26...tp sebenonyer umur aku lom pun cecah 26 tu...sipi2 pun tak cecah lagik...jadik kira 25 tahun.

2.Are you single?
Secara jujur...aku masih single lagik....coz blom ada tunang atau suami...jadik kira single...bakal2 tu ada...tp kena tggulah kan...kalau ada jodoh...kawinlah aku dgn dia itew...

3. In what age do you think you’ll get married?
Aku kalau boleh nak kawin sblm 28thn...takut aku wei...kawin lmbt2 kang anak ssh nak dpt...

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now??
InsyaAllah kalau jodoh kuat...doa lah kat aku yer...

5. If not, who do you want to marry?
Haiyooo...sapalah aku kan nak menentukan...tapi kalau bole aku nak kawin ngan org yg boleh bimbing aku ke jalan lurus...takut jugak skrg ni jalan bengkang bengkok...

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
Aku cam nak yg garden2 ni...aku suka lak tgk... kan...tp kalau bole aku nak yg sederhana jer...berkat yg penting kan...jgn membazir...

7.Your ideal motif?
Aku tak fhm lak soklan ni...maklumlah aku men2 jer kat skulah time english class...tp aku tgk jwpn davor tu kan...dia letak color pulak...so kalau aku...aku suka pink and purple...

8.Where do you plan to go on a honeymoon?
Aku nak kat dalam Malaysia jer...tak membazir kan....nak gi Tioman lagik skalik...best kat sana...bole snorkeling...mcm2 ada...mamam dia pon besh2...

9.How many guests do you think you’ll invite?
Haruslah aku jemput ramai kan...dah ramai sgt peminat...dgn peminta2 sedekah skalik aku jemput...nak sedekah katanya...nak bg makan...sedekah tu...adalah lebih kurang 500 org, lepas tolak tambah bahagi...

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
Ala... simple2 jer yg penting berkat...

11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??
Amender vows tu...kamus aku hilang pulak...takperlah aku ikut jer jwpn davor ni hah...I’ll make up my own. Traditional tu kalau I buat majlis kat kampong takpe. gitu katanya so aku ikut jer...

12. How many layers of cake do you want to have?
3 jer lah.... aku ikot davor jer ni ngatuk ni....meleleh btl soklan dia...

13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
Ala kan dah ckp yg simple2 jer....malas tol aku nak jawab bnyk kali...

14. When do you want to get married, evening or morning?
Pukul 10 pagi stat dah...dtg cepat2 kang habis makanan....maklumlah sodap kan...

15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
Outdoors pon boleh...Indoor pon boleh...eee pening2 aku....ngatuk sgt...

16. Do you like a grand entrance for your groom?
Ala ikot adatlah...kita kan org Melayu...Kompang pun jadilah....davor kata ni...

18. Name the song/tune you’d like played at your wedding??
Aku Stacy boleh tak? tukar jer nama Stacy pegi nama aku...kannnn

19. Are you a morning person or a night person?
Morning or night person...x fhm lak aku soklan ni...aku tgk jwpn davor mcm masuk bab munakahat jer ni....kalau baru2 kawin haruslah tak ikot time kan....nak tnya lagik...

20. Do you want a solemn ceremony or a light one?
Light, absolutely....ikut jer ngan davor...

21. What age do you want to get married?
Btl2 sengal...dah tnya td nak soal lagik...mmg poyo org yg buat soklan ni...dah lah poyo...hilang ingatan pulak....kesian2....

22. Describe your ideal husband/wife.
Laaaaa...malas tol nak jawab....mestilah yg sempurna di mata aku kan....semua orang nak yg sempurna...tp kalau x sempurna tu redha jer lah...sbb aku pon x sempurna sgt pon...

23. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
Mana2 ko lah nak makan pakai aper...semua di sediakan... asal ko jgn pakai kaki sudah....

24. Champagne or red wine?
Sorry aku Muslim...

25. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
Lepas seminggu lah...takut2 aku dtg bulan kan....manalah tau kan...

26. Money or hosusehold item?
Both penting gak....sama cam davor

27. Who will pay for the bills?
Kongsi2 lah....kesian laki aku kan bayar semua...kering dia nnti...

28. are you ready for married life?
Dah ready ni....tggl tunggu jer...doakan yg baik2 untuk aku...

29. Do u think you will still be a virgin until u get married?
InsyaAllah....tingkatkan Iman....tak tahan puasa....tak tahan lagik...ko kawin jer lagi senang kan...

30. Will u always be true to your wife/husband?
Ada benda kena rahsia...ada benda wajib bgtau....itulah aku....

31. How many kids do u like?
Aku terima jer....daah rezki Allah nak bg kat aku....10 pon boleh....itupon kalau aku mampu kan...

32. A new house for a newly wed or an old one?
Tgklah kalau ada rezki...new2 lah tu...

33. Will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
Diamonds are girls best friend...aku ikut jer lah jwpn davor...

34. What kind of cuisine would u like for ur wedding?
Western....jwpn davor lagik....

35. Will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
Awat ko nak beli ker dvd tu....

36. Whose wedding plans would you like to know next??? choose 5 person as Your friend??
* Eleza
* Andysahlam
* Sweet Myra
* Mizi
* Sapa nak buat...buat jer...aku ikhlas nak tag...

[ ... ]

10 September 2008

Ayam Golek

Halooo.....wah sodap tajuk entry aku kan....ayoooo lama den x mkn....skalik mkn sekor habis...mcmm mana nak diet ni...open houze x lama lagi ni....sgt risau....baju lak blom beli.....sgt runsing.....takper2....enjoy gambo2 ayam golek ni....sekian dulu...pnjg umur aku hapdet lagik.



[ ... ]

09 September 2008

Aidilfitri Bersama Stacyfrenz



TEMPAHAN BESERTA BAYARAN HENDAKLAH DIBUAT SEBELUM 2 OKT 2008 KEPADA NOR SULIANA BT MOHD SULAIMI
(AKAUN MAYBANK 114179496744)
MOHD ARFAN SHAH
(AKAUN CIMB 12240071237521)

SEBARANG PERTANYAAN BOLEH DIBUAT MELALUI E-MAIL stacyfrenz2008@yahoo.com ATAU HUBUNGI AJK TERLIBAT DI CHATROOM, ATAU MELALUI TALIAN TELEFON 012-3211120. SEKIRANYA BAYARAN TELAH DIBUAT, SILA HUBUNGI MANA-MANA AJK DAN BERITAHU NAMA PENUH ANDA, NO TELEFON SERTA NICKNAME ANDA DI CHATROOM. SEKIAN, MAKASEH...
[ ... ]

07 September 2008

Kenyang banget...

Halooooo.....salamz...haiyooo harini aku sgguh penat....buat puding buah, masak rendang ayam, tumis sayur...apa lg...bnyk sgt menu...mana tak pecah perut smpi penat nak duduk...nak bediri pun tak dpt nih...letih makan...harini mcm biasa aku bebuka ngan abg syg aku ler...sapa lg kan...mijiiiiiii.....aku nak letak pic...tapi camera kakak aku bawa....lgpon...mknn semua dah habis masuk perut...oklah untuk harini....saja jer hapdet...takler blog aku semak bagai kan....sekian makaseh.
[ ... ]

Blog Archive

 

©2009 Welcome To My Life | by TNB