Sejuta Cinta

06 November 2008

Abby Abadi @ Wanita Hari Ini


Abby Abadi live @ Wanita Hari Ini...


Apa yang diceritakan mengenai "Gelora Rumahtangga" Abby Abadi & Norman Hakim @ WHI TV3..., sebenarnya saya juga terlepas menonton rancangan ini, jadi saya hanya ambil cerita dr kawan2 yg menonton dan beberapa forum yang aktif membincangkan perihal rumahtangga mereka... bukan hendak mencampuri urusan tetapi sekadar simpati keatas nasib wanita seperti Abby, apa yg boleh saya nasihatkan Abby agar mencari pakar2 motivasi dan cerdik pandai mengenai talak, mintalah pandangan mereka,

Sebagaimana hikmah talak disyariatkan, kehidupan harmoni suami isteri tidak mungkin berlaku dengan paksaan, malah paksaan hanya akan merosakkan seluruh ahli keluarga dan menjadi gunung berapi yang akan memusnah dan menghancurkan segala-galanya.

Beberapa ayat yang saya copy dari forum CARI thread Abby Abadi @ WHI, saya akan pastekan disini... Wallahua'lam:


"memula hubungan norman dan memey... abby terima sms dr sedara sebelah perempuan tuh..(die maksudkan memey aku rase) sms abby bgtau pasal hubungan cinta norman dan memey...tp abby tak percaya..sbb die masih percayakan norman... mase sms nih berlaku padaa bulan 12 thn lps..abby kate.."


"yang paling sedih bile norman tu suh halau abby balik.kalau x, die x mo shooting.. dan Abby pernah tunggu sampai kul 6 pagi tp die x dtg jenguk abby pun kat kete.. mase tu Abby tengah mengandung. Setiap kali Abby tunggu Norman tu mesti x mo jumpe die..."

aduhh..soalan ifa.......

tnya norman dah kawin ke dgn memey..........

abby x nak amik tau dah pasal tu...

dan dia rela norman nk kawin dgn org tu, klu dah dua2 suka

wahhhhhhh........sedihnyaaaaaa sebakk.........abby nangis..........

abby kata norman tlh menghancurkan impian dia dgn anak2...


siannyer abby baru lepas pantang..laki buat hal....semoga dia tabah


abby: saya sedih sebenanye atas apa yg tjadi pd dia.. sbb saya penah idop ngan dia.. dia suami saya, saya knal dia

abby: tp bila dia dtg jumpa saya dan suruh bg dia kekuatan, mmg saya rasa saya perlu tlg dia.. dia suami saya tp bila dia suruh selamatkn dia ngan pompuan tu.. saya (nangis) eh tlglaa jg perasaan saya sama kn.. mcm2 dh saya buat utk dia.. sampai hati dia...

abby: saya harapkn anak2 yg saya lahirkn tu, dpt kami besarkn sama2

abby: bukan sng kita nk melahirkn, bukan sng kita nk jg anugerah yg tuhan bg sampai besar

abby: dia mhancurkn impian yg saya bygkn bsama anak2


menangis aku tgk abby...mmg patut tak payah bagi second chance kat norman tuh...abby kata dah byk sgt peluang yg NH tak hargai...sampai anak dia tanya kenapa papa kena tangkap polis...abby jawab sbb papa jahat...huhuhu sedih aku tgk abby teraniaya...n dia ada mintak maaf kat semua rakyat mesia masa kes dia jumpa NH kat tempat shooting n dia nangis...dia rasa malu sgt....huhuh



luahan terakhir Abby, saya dah abis kata2, saya dah tekad dan bole jaga anak2 nya. teruskan impian bersama dgnnya. saya ok.


Sila klik link ini untuk mengetahui lebih lanjut Abby Abadi @ WHI

Sekian makaseh... sumber Forum Cari thread Abby @ WHI


1 comment:

suez said...

lelaki,
kuasa talak di tanganmu...
wanita,
kuasa ketabahan harus kau genggam..

Blog Archive

 

©2009 Welcome To My Life | by TNB